بررسی تاثیر علفکش سایهالوفوپبوتیل + بیسپایریباکسدیم (هالووین) بر خصوصیات کیفی دانه برنج |
کد مقاله : 1060-10THIWSC (R1) |
نویسندگان |
فاطمه حبیبی * رشت- صندوق پستی 1658- کد پستی 4199613475-موسسه تحقیقات برنج کشور |
چکیده مقاله |
بهدلیل تنوع علفهای هرز در اراضی شالیزار و افزایش کارایی مدیریت شیمیایی، استفاده از مخلوط علفکشها ضروری است.، از اینرو درک کاملی از تأثیر آنها بر کیفیت محصول و اجزای بیوشیمیایی برنج علاوه بر کنترل علفهای هرز لازم به نظر میرسد. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر علفکش سایهالوفوپبوتیل + بیسپایریباکسدیم با نام تجاری هالووین بر خصوصیات کیفی دانه برنج انجام شد. پس از استفاده از علفکش هالووین در دوزهای 500، 700، 900، 1100، 1300 و 1500 میلیلیتر در هکتار در شرایط مزرعهای، خصوصیات کیفی دانه (فیزیکی، شیمیایی و پخت)، در مقایسه با شاهد وجیندستی و دوز توصیه شده پنوکسولام مورد بررسی قرار گرفت. کمترین میزان طول دانه خام در تیمارهای 1300 و 1500 میلیلیتر هالووین در هکتار مشاهده شد که در مقایسه با نمونه شاهد وجیندستی (بدون علفکش) تفاوت مشاهده شده، معنیدار بود. ویژگیهای برنج پخته شده تحت تاثیر محتوای آمیلوز و دمای ژلاتینه شدن قرار میگیرد، امّا در این تحقیق تفاوت معنیداری بین صفات فوق در تیمارهای علفکشی مورد بررسی در مقایسه با تیمار شاهد وجین دستی مشاهده نشد. از آنجایی که مطابق نتایج این تحقیق هیچیک از ویژگیهای برنج در دوز توصیه شده هالووین (700 و 900 میلی لیتر در هکتار) تحت تأثیر قرار نگرفت، بنابراین میتوان این علفکش را از نظر تاثیر بر کیفیت برنج بیخطر دانست. |
کلیدواژه ها |
برنج، علفکش هالووین، کیفیت دانه |
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی |