مطالعه اثر تاریخ کاشت و تداخل علف‌هرز جوموشی(Hordeum murinum) بر درصد پروتئین خام یونجه (Medicago sativa L.)
کد مقاله : 1145-10THIWSC (R1)
نویسندگان
حکیمه ماهوار *1، محمد رئوفی2، سمیه گیتی3، سمیرا کرمی4
1شهرک بهشتی، خیابان صیاد شیرازی، 12متری فدک،کوچه 10متری حکیمه، پلاک 545
2استادیار و عضو هیات علمی گروه علوم کشاورزی، دانشگاه فنی و حرفه‌ای، تهران، ایران.
3محقق و پژوهشگر علوم علف‌های هرز، عضو باشگاه پژوهشگران و نخبگان جوان
4دانشجوی دکتری اگروتکنولوژی-علوم علف‌های هرز، گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان، ایران
چکیده مقاله
به منظور مطالعه اثر تاریخ های کاشت یونجه و اثرات تداخلی علف‌هرز جوموشی و تمرکز بر میزان پروتئین یونجه، متاثر از علف-هرز و زمان‌های کاشت، آزمایشی به صورت فاکتوریل و بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دو چین، طی سالهای زراعی 1399 الی 1400 در شهرستان کنگاور-استان کرمانشاه به اجرا درآمد. عوامل آزمایش شامل تداخل و عدم تداخل جوموشی در دو سطح (وجین دستی جوموشی و عدم وجین) و تاریخ های کاشت در چهار سطح (10 فروردین 1400، اول فروردین 1400، 20 اسفند 1399 و 10 اسفند 1399) بودند. نتایج در هر دوچین در یونجه تازه کاشت، نشان داد که عدم تداخل جوموشی، سبب افزایش میزان خصوصیات برتر و افزایش ارزش غذایی یونجه از لحاظ پروتئین گردید. همچنین کاشت زودتر یونجه، استقرار مطلوب یونجه را در پی داشت و به لحاظ تولید پروتئین با مقدار 6/24 درصد، در وضعیت مطلوب تری نسبت به سایر تاریخ های کاشت قرار گرفت.
کلیدواژه ها
پروتئین، زمان کاشت، علف‌ هرز، یونجه
وضعیت: پذیرفته شده برای ارائه شفاهی